Twitter hackare som använder Wasabi plånbok för att utplåna Bitcoin Trail, säger Elliptic

Transaktionsdata förknippade med crypto-plånböcker som användes i det ökända Twitter-hacket tyder på att av det totala värdet av $ 123 000 bitcoin (BTC) skickades cirka 22% (cirka 2,89 BTC) till en adress, som blockchainanalysföretaget Elliptic anser är en Wasabi plånbok.

Hackare som använder Wasabi plånbok för att radera Digital Trail

Enligt en rapport från Elliptic överfördes nyligen nära 22% av Bitcoin Revolution som svindlas av Twitter-hacker / grupp hackare till en adress som företaget ”starkt tror” att vara en del av en Wasabi-plånbok.

För de oinvigde, Wasabi plånbok är en typ av bitcoin-plånbok som kan användas för att dölja transaktionsspår, vilket gör det svårt för brottsbekämpande myndigheter eller finansinstitut att enkelt spåra pengar på blockchain.

Elliptic säger att det har kunnat identifiera den troliga användningen av denna plånbok efter att ha utvecklat en unik förmåga att identifiera Wasabi plånbokadresser „baserat på distinkta transaktionsmönster.“

Rapporten läser delvis:

”Användningen av denna typ av plånbok för dem som tvättar intäkterna från Twitter-hacket är inte förvånande. En av de vanligaste teknikerna som används av brottsbekämpning för att identifiera gärningsmännen för denna typ av attack är att följa pengarspåret till utbetalning. „

Lägga:

”De flesta kryptobörser identifierar sina kunder genom KYC-kontroller, och denna identitetsinformation används av brottsbekämpande för att identifiera bedrägerierna. Användningen av Wasabi Wallet gör det mycket svårare att spåra medlen på detta sätt. ”

Svårt att fastställa fondens ursprung

Elliptic förväntar sig att hackarna kommer att utbetala bytet genom ett eller flera krypto-utbyten. Detta skulle dock inte på något sätt vara en enkel uppgift att utföra eftersom i stort sett alla krypto-utbyten håller ett nära öga på de medel som hackarna flyttar runt.

Användningen av blockchain-övervakningsverktyg hjälper vidare utbyten att kontrollera härkomst av alla bitcoin-transaktioner de får. Om utbyten hittar inkommande BTC-transaktioner från misstänkta plånböcker, skulle de troligen omedelbart frysa medlen och informera brottsbekämpande organ.

Som sagt, användningen av Wasabi plånbok för att flytta pengarna är inte goda nyheter för utbyten som vanligtvis kan identifiera sina kunder med hjälp av KYC-kontroller.

Som rapporteradav BTCManager , theTwitter hackasom kulminerade med att flera högprofilerade konton komprometterades tas inte lätt av amerikanska brottsbekämpande myndigheter. Det amerikanska justitieministeriet (DoJ) och FBI ärledande en utredning om säkerhetsbrottet.