De 5 største Bitcoin minearbejdere: Hvem dominerer minesektoren?

De 5 største Bitcoin Minearbejdere: Hvem dominerer minesektoren?

Bitcoin (BTC) minedrift polariserer kryptosamfundet igen og igen. Men hvor centraliseret er BTC-minedrift faktisk? Hvad er minedrift og hvordan har minedrift ændret sig?

Hvad er Bitcoin Mining Pools?

Minepuljer er grupper af samarbejdsvillige minearbejdere, der er enige om at dele minebelønninger i forhold til deres hashprocent. Der er mange fordele ved minedrift, da belønningerne er mere forudsigelige og i mange tilfælde højere. Samtidig koncentrerer de dog magten om ejerne af minepuljen. Imidlertid har Crypto Cash Bitcoin-minearbejdere altid mulighed for at omdirigere deres hashkraft til en anden minepool. For eksempel, hvis du som minearbejder ikke længere er enig med minedriftens poolejer, kan du blot skifte til en anden pool.

Bitcoin-netværket kritiseres ofte for det faktum, at en stor del af minearbejdere kommer fra Kina. I øjeblikket er størstedelen af ​​minepuljer bestemt placeret i Kina. Der er omkring 20 store minedriftspuljer og opdelt efter hashkraftprocent, anslås det, at 65 procent af den globale hashrate ligger i Kina.

Nedenfor er de fem største minepuljer, der har udvundet de fleste Bitcoin-blokke i de sidste tre måneder. Tilsammen har disse Bitcoin minedrift puljer en hash-andel på over 60 procent.

AntPool

Antpool er en af ​​de ældste Bitcoin minedrift puljer. Minepuljen er beliggende i Kina og har en hash-andel på 10,19 procent. Dette giver AntPool en total hash-effekt på 15,20 EH / s. Bag Antpool ligger Bitmain, den største producent af Bitcoin minedrift. Imidlertid har Bitmains ledelsesteam gjort overskrifter igen og igen tidligere. Det var først i juli i år, at magtkamp brød ud mellem grundlægger Micree Zhan og medstifter Jihan Wu. Tvisten drejede sig om, at 10.000 kriminelle blev ulovligt stjålet fra et firma i Mongoliet. På trods af kontroversen ser det ud til, at minearbejdere ikke har mistet tilliden til minepuljen. Fordi AntPool stadig er en af ​​de vigtigste Bitcoin minedrift puljer i verden.

Binance pool

En ny spiller i Bitcoin-minesektoren er Binance. Kryptobørsen har drevet sin egen minepool siden april 2020. Denne minedrift er vokset hurtigt i de sidste seks måneder, og nu har minedriften en andel på 10,56 procent af den globale hashrate. Med en hashkraft på 18,39 EH / s er Binance i øjeblikket en af ​​de største minepuljer i kryptorummet, og virksomheden udvider også massivt i indsatsen.

Binance udtaler, at minepuljens knudepunkter allerede er placeret i Amerika, Europa, Kina og andre dele af verden. Derudover vil brugere, der opretter forbindelse til Binance-puljen, automatisk blive tildelt den nærmeste minedriftknude for at udføre minedriften så effektivt som muligt. Der er dog stadig ingen data om, hvor distribueret minearbejdere virkelig er inden for Binance-minepuljen.

BTC.com-pool

BTC.com er en anden bitcoin-minedrift fra Mellemriget. Med en hash-hastighed på 18,41 EH / s og en markedsandel på 10,73 procent er BTC.com i øjeblikket den tredjestørste minedrift i verden. BTC.com blev grundlagt i 2016 og er konsekvent en af ​​de bedste minedriftspuljer med hash-andel. Derudover understøtter dette firma også såkaldte smarte puljer. I disse puljer udvindes automatisk den kryptokurrency, der i øjeblikket er mest rentabel. Brugernes hashrate skal fordeles optimalt for at maksimere overskuddet.