Biden 2020: Bitcoin wisselt FTX uit op de topdonorlijst van Biden met een enorme bijdrage

De Biden 2020-campagne ontvangt een donatie van $ 5,22 miljoen van cryptoderivatenbeurs FTX.

Biden belooft $ 300 miljard voor onderzoek en ontwikkeling en „baanbrekende technologieën“.

Trump heeft een behoorlijk bittere relatie gehad met Bitcoin

Volgens non-profitorganisatie OpenSecrets was bitcoin exchange FTX een van de grootste donoren van de verkiezingscampagne van Biden 2020.

De cryptocurrency-derivatenbeurs Bitcoin Trader heeft een van de grootste donaties gedaan aan de campagne van de presidentiële hoopvolle Joe Biden om deel te nemen aan het Whitehouse bij de Amerikaanse verkiezingen van 2020. FTX heeft een donatie van $ 5,22 miljoen gedaan, achter donoren zoals Google ($ 6,39 miljoen) en de University of California ($ 6,38). miljoen). De grootste donor was Bloomberg ($ 57,5 ​​miljoen).

De bedoelingen van FTX zijn onduidelijk, maar de schenking – aan de kandidaat die in de komende dagen wellicht wordt bevestigd als verkozen president – zou de cryptobusiness aanzienlijke invloed kunnen geven aan de top van de Amerikaanse regering.

FTX is een relatief nieuwe crypto-exchange, opgericht door cryptoliefhebber Sam Bankman-Fried (CEO) in 2019. Het is gespecialiseerd in het aanbieden van cryptoderivaten

Terwijl de Biden 2020 campagne een set beleid voor cryptogeld heeft, heeft toegezegd om te investeren $ 300 miljard in onderzoek en ontwikkeling en de “baanbrekende technologieën”, aldus de campagne website .

Hoewel cryptocurrency niet direct wordt genoemd, zou dit op zijn minst systemen kunnen omvatten die zijn gebaseerd op gedecentraliseerde grootboektechnologieën of de poging van de Federal Reserve om gelijke tred te houden met de digitale valuta van de Chinese centrale bank (CBDC), de digitale yuan .

Trump heeft daarentegen een nogal bittere relatie gehad met Bitcoin. In een reeks tweets in 2019 suggereerde hij dat bitcoin en andere cryptocurrencies ‚geen geld‘ zijn waarvan de waarde ‚gebaseerd is op lucht‘. Hij ging zelfs achter de Weegschaal van Facebook aan en hekelde het bedrijf omdat het dacht dat het zou kunnen proberen om effectief een bank te worden zonder de bankregels te omzeilen.

Daarom is het niet onmogelijk in te zien waarom Biden 2020, en niet Trump, deze aanzienlijke donatie van FTX trok. Of het zich vertaalt in invloed op de beleidsvorming valt nog te bezien. Dit zou echter het begin kunnen zijn van een nieuwe golf van politieke betrokkenheid vanuit een crypto-wereld die grotendeels gericht is op interne ontwikkeling. In een land met een notoir trage, onwillige juridische omgeving kan het zeker helpen om dingen te versnellen.